VELIKA AKCIJA – POŠUMLJAVANJE FRUŠKE GORE

Od početka velike Akcije koja je započela 15. novembra – obeležavanje 60 godina od proglašenja prvog Nacionalnog parka u Srbiji, za 8 dana posađeno je 28.000 sadnica hrasta na dva lokaliteta ukupne površine 11 hektara.

Sadnja 28.000 mladica je uspešno realizovana zahvaljujući mnogobrojnim građanima i svim zaposlenim u JP ” Nacionalni park Fruška gora”. Akcija obeležavanja jubileja “60 godina-60.000 sadnica” trajaće svakodnevno dok se ne posadi svih 60.000 sadnica na sva tri planirana lokaliteta.

JP “Nacionalni park Fruška gora” zahvaljuje za podršku, doprinos i učešće svim građanima, pojedincima i organizacijama, medijima i društveno odgovornim kompanijama koji su prepoznali ekološki i društveni značaj ove velike akcije kojoj je primarni cilj povećanje opšte pošumljenosti Srbije kao i što kvalitetniji život generacija koje dolaze.

Takođe, pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže i priključe akciji čim epidemiološka situacija u državi to ponovo dozvoli a u međuvremenu da prate dinamiku realizacije putem zvaničnog sajta JPNPFG www.npfruskagora.co.rs i putem Fejsbuka.

Izvor: nsuzivo.rs

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.