UKUSNA LAGANA SUPICA

Za sve ljubitelje povrca nema niceg ukusnijeg od lagane supice napravljene od mešavine razlicitog povrce. Kad su ovakve supe u pitanju izbor je zaista neverovatan i sve moguce kombinacije su u opticaju. Mi smo izabrali po nama jednu od najukusnijih supica koju cini miks razlicitog povrca bogatog vitaminima, lganu, a istovremeno vrlo hranljivu.

Priprema:

Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk. U to dodajte sitno iseckan beli luk, šargarepu i po kašicicu seckanog lista peršuna i celera. Dinstajte uz malo dodate vode. Kada smeša malo omekša, dodajte brašno. Dobro izmešajte i dinstajte jos malo, dok se smeša ne sjedini, ali pazite da brašno ne izgori. Potom sve nalijte vodom i kuvajte još 30 minuta. Kada je smeša spremna, procedite je i izmiksujte štapnim mikserom ili blenderom.

U vodu u kojoj se povrce kuvalo dodajte grašak i krompir secen na kockice, a zatim vratite napravljenu kašu. Sve zajedno izmešajte dok se grašak i krompir ne skuvaju (ne odmeknu). Na kraju dodajte paradajz pire, kuvajte još malo i supica je spremna za serviranje.

Ukoliko želite bistru supicu, samo nemojte miksovati luk, šargarepu i listove celera i persuna, vec kad se smesa prodinsta dodajte ostale sastojke i kuvajte.

Sastojci:

grašak (mozete iskoristiti pkovanje od 400g ili 450g smrznutog graška ili otprilike istu kolicinu svežeg)

1/4kg belog krompira

1 glavica crnog luka

3 cena belog luka

2-3 šargarepe

sitno seckan list persuna i celera

4 kašike ulja

2 kašike brašna

1 kašicica paradajz pirea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *