OD PROLEĆA 2020 NOVI FACEBOOK – BRŽI I MODERNIJI!

Od proleća svi korisnici Fejsbuka prećiće na novi, potpuno izmenjeni izgled Fejsbuka koji je već pušten određenom broju korisnika i to pod radnim imenom FB5.

Ovo je najavljeno još tokom 2019. godine a Mark Zakerberg je najavio brži i moderniji novi Facebook, a prve promene su sada poznate. Prva i najinteresantnija jeste da Fejsbuk više nema prepoznatljivu plavu crtu u vrhu što je negde i bio njihov zaštitni znak. Korisnici imaju na raspolaganju opciju da biraju između dve nijanse pozadine, nešto poput Dark Mode kod brojnih uređaja.

Ono što će takođe dobiti redizajn jeste i logo koji će umesto u kvadratu sada biti u krugu. Font je veći, a smanjen je broj ikona koje stoje na početnoj strani kako bi korišćenje bilo jendostavnije.

Takođe, kreće i isčekivana opcija Facebook Dating koja će dozvoliti korisnicima da imasju svoju listu “simpatija” i ako se dvoje poklope, odnsono ako se nađu jedno drugom na listi, dobiće notifikaciju.

Tu su i još neke promene poput unapređene aplikacije za Mesindžer koja će biti efikasnija, lakša i brža a biće dostupna i za Windows i macOS. Ujedno od sada će biti moguća komunikacija između korisnika Instagrama, WhatsApp i Fejsbuka, bez obzira na kojoj su od ovih aplikacija.

On koji su izabrani da među prvima isprobaju novi Fejsbuk imaće opciju i da se vrate na stari lejaut ali će svakako tokom godine svi preći na njega.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *