NAJPRETRAŽIVANIJI POJMOVI NA GOOGLE U SRBIJI 2019

Rijaliti, malo istorije, sport i domaće serije su pojmovi koji su u Srbiji najčešće guglovani! Kompanija Google je objavila svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova u 2019. godini, nudeći uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji.

Građani Srbije su tokom 2019. godine na Gugl pretraživaču najčešće pretraživali aktuelne serije, rijaliti programe, kao i sportske događaje. U Srbiji je ponovo potvrđeno pravilo da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu jer je utakmica Srbija – Portugal najpretraživaniji sportski događaj ove godine. Još jedan dokaz da je Srbija osim fudbala, definitivno i zemlja košarke i tenisa jeste činjenica da su FIBA World Cup i Australian Open u samom vrhu najpretraživanijih događaja. Kao i prethodnih godina aktuelni televizijski sadržaji, pre svega domaće i strane serije, ali i rijaliti programi privlačili su pažnju velikog broja ljudi. Takođe, planetarno popularna „Igra prestola” ima veliki broj fanova i kod nas, jer je upravo ona bila najpretraživanija serija u Srbiji tokom 2019. godine.

Lista najpretraživanijih pojmova u Srbiji 2019 godine:

1. Zadruga

2. Pad Berlinskog zida

3. Srbija – Portugal

4. FIBA World Cup

5. Igra prestola

6. Žigosani u reketu

7. Australian Open 2019

8. Ubice mog oca 3

9. Senke nad Balkanom 2

10. Evrovizija 2019

Kada su događaji u pitanju Srbe je najviše interesovala fudbalska utakmica naše reprezentacije i Portugala, Svetsko prvenstvo, Australi Open, Evrovizija i Vimbldon.

Kada su u pitanju serije na prvom mestu je Igra prestola, a onda sledećim redom slede domaći naslovi: Žigosani u reketu, Ubice mog oca 3, Senke nad Balkanom 2. Tu je i serije Černobilj.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *