NAGOMILANI TOKSINI U ORGANIZMU I KAKO IH IZBACITI NA PRIRODAN NAČIN

Postoji gomila izvora tosina (otrova) koji mogu da ugorze vaše zdravlje, pušenje, alkohol, zagađenje vaduha, veštaća bojila u hrani, pesticidi i mogi drugi. Naše telo u normalnim okolnostima, svakodnevno samo obavlja detoksikaciju nažalost često se dogodi da toksini ne napuste tijelo već se godinama gomilaju u njemu, Nagomilani toksini u masnom tkivu izazivaju umor, malaksalost, masnu kožu sklonu bubuljicama, alergije…

Znakovi da se organizam bori sa viškom toksina

Zaboravni ste

Ako se naprežete da se setite nekih detalja i situacija koje su se desile tog istog dana, vaš mozak je zamagljen. Detoks će eliminisati otrove, što će ublažiti upalni oksidacioni stres u hipotalamusu, pa ćete puno jasnije razmišljati.

Skloni ste sezonskim alergijama

Ako je telo puno toksina verovatno će i imunitet biti loš. Jedite zdravo za vrijeme čišćenja, na probavu odlazi velik dio energije, stoga u tom periodu valja izbjegavati tešku i nezdravu hranu dok telo ne izbaci nakupljene toksine.

Žuti ili bijeli jezik
Jezik je pokazatelj u otkrivanju količine toksina u vašem telu. Ako je na površini jezika vidljiv žuti ili beli sloj, gotovo sigurno vaš probavni sistem se bori protiv toksina.

Nesanica

Nesanica je često povezana sa nagomilanim toksinima koje telo ne može da izbaci.

Letargija i nagle promene raspoloženja

Budite li se umorni i tromi, a osjećaj letargije prati vas kroz cijeli dan. Toksini izazivaju naglo spuštanje energije u telu zbog čega se pojačavaju osećaji nerove, straha, ljutnje.

Imate neprijatan miris tela

Telo uvek čini sve što može da eliminiše toksine, a intenzivan miris je znak da se ono nastoji da očisti. Neprijatan miris nastaje zato što otrovi putem znoja isparavaju kroz kožu. Česti uzrok je previše masne hrane, kao i previše šećera u vašoj ishrani.

Nadutost i višak kilograma

Ako postoji neravnoteža u crevima između dobrih i loših bakterija, odnosno kada loše bakterija prevladaju, doći će do upalnih procesa i usporavanja metabolizma, toksini se ne uklanjaju iz organizma već se apsorbuju. Nađite vremena da uravnotežite vaša creva. Hipokrat je govorio da “sve bolesti započinju u crevima”.

Hormoni vam “divljaju”

Poremećaj menstrualnog ciklusa, smanjen libido i nemogućnost mršavljenja ukazuju na probleme s hormonima. Problemi s hormonima mogu izazvati hronične upale, a jedan od češćih uzroka je neadekvatna ishrana.

Bol u zglobovima

Ako su vam mišići često ukočeni I boleni, pogotovo ako je u pitanju “podmukli” bol, i ako vežbate, to prestavlja znak da se u telu odvijaju upalni procesi. Hronična upala izazvana toksinima ostavlja posledice na mišiće i zglobove.

Akne i loš ten

Ishrana u kojoj prevladavaju prerađene namirnice, kao i namirnice s dodatim šećerom, mogu da izazovu upalne procese na koži, ti procesi se ispoljavaju kao akne (bubuljice).

Česte glavobolje

Glavobolja je jedan od znakova da je vaše telo opterećeno toksinima, pogotovo ako se one ponavljaju često i traju duže vreme. To najčešće nisu teške glavobolje, najčešće ne prolazi dok se ne odmorimo i odmaknemo od teške hrane ili pića.

Kako izbaciti toksine prirodnim putem

Voda, voda i samo voda

Pravilan unos vode neophodan je za metabolizam i normalne fiziološke funkcije.

Naše telo se sastoji od 70 procenata vode.

Čaj od semena lana

Laneno seme poboljšavaja funkciju creva i obnavljaju debelo crevo. Bogato je vitaminima (cink, selen…), mineralima, vlaknima I omega 3 kiselinama. Olakšava pražnjenje creva, čisti organizam od nagomilanih otrova.

Primena:

Uveče stavhite kašiku do dve lanenog semena u čašu flaširane vode. Ostavite da odstoji , ujutro popijte pre doručka, seme nemojte piti.

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama

Može dovesti do blage uznemirenosti digestivnog trakta.

Nije dobar ni za osobe sa ozbiljnim problemima jetre, pa ga treba dozirati

Detoks od kurkume, đumbira i limuna

Kurkuma je začin poznat po svom antiseptičnom i antibakterijskom dejstvu, đumbir po bogstvu vitamina I minerala, magnezijum, vitamin C i B6, kalcijum, cink, fosfor, gvožđe, bakar.

Sastojci:

1 litra vode

1/2 kašičice kurkume

malo rendanog đumbira

sok jednog limuna

Priprema

Sipajte u litru flaširane vode kurkumu, đumbir I sok od limuna. Ostavite nekoliko sati pa procdite. Pijete 1-2 čaše ovog napitka dnevno, poboljšava rad jetre i izbacićete toksine.

Izbacivanje toksina iz organizma pomocu lubenice

Veoma efikasno višestruko čišćenje organizma postiže se lubenicom. Poboljšavajući funkciju bubrega, oslobađa organizam od viškova soli, čisti i krvne sudove od masnih naslaga. Lubenica pročišćava creva, pomaže normalizaciju mikroflore i uspostavlja Ph ravnotežu krvi.

Čišćenje se može obaviti tako što će te piti sok ili jelom lubenice, preporučujue se kombinacija. Postupak se sprovodi pet dana, za to vreme izbegavajte tešku i masnu hranu, jedite pomalo u više obroka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *