HIDROGEN PEROKSID ZA HIGIJENU I IZBELJIVANJE ZUBA

Pored pasti i vodica za zube, za higijenu vaših usta možete koristiti i hidrogen.

Za negu zuba obavezno koristie 3% hidrogen, nikako jači i nemojte preterivati u njegovoj primeni!

Loš zadah i ranice

Uzrok lošeg zadaha i ranica su bakterije koje se su se umnožile u vašim ustima, nažalost, paste za zube koje redovno koristimo nisu uvek toliko korisne. Upotrebom hidrogen peroksida prvenstveno dezinfikujete rane, a zatim i sprečavate njihovo ponovno pojavljivanje.

Za jači efekat koristite čist 3% hidrogen, a možete ga razblažiti vodom što i preporućujemo ako će te ga ćesše koristiti, a nemate težih upala u ustima.

Temeljno promućkate u ustima nekoliko minuta i ispljunute, ako vam ukus ne prija možete isprati sa vodom. Vodite računa da ga ne progutate pogotovo ako imate osetljiv želudac.

Ne preterujte sa upotrebom hidrogena pošto će te ubiti i “dobre” bakterije koje se nalaze u ustima. Dovoljno je jednom dnevno da isperete usta na svakih 5-6 dana.

Izbeljivanje zuba

Osim ubijanja štetnih bakterija, hidrogen peroksid služi i za uklanjanje naslaga i kamenca sa zuba. U ovom slučaju se koristi u vidu paste koja se pravi kombinacijom troprocentnog hidrogena sa sodom bikarbonom bez aluminijuma, koja se takođe može nabaviti u apotekama.

Hidrogen u kombinaciji sa sodom bikarbomom možete koristiti za izbeljivane zuba pa ćak i uklanjanje kamenca. Mešanjem ova dva sastojka dobit će te “pastu” kojom treba da operete zube, jednom dnevno u trajanju od 5-7 dana.

Izbeljivanje kose

Prirodno sredstvo za posvetljivanje kose. Nije koplikovan za upoterbu, sve što vam je potrebno je 6% hidrogen i plasticna flaša sa pumpicom.

Pomešajte 1/3 šestoprocentnog hidrogen peroksida i 2/3 tople vode, nemojte koristi jaču koncentraciju hidrogena da ne bi ste oštetili kosu.

Tako pripremljenu mešavinu sipajte u flašicu sa raspršivačem (pumpicom).

Prvo operite kosu, a zatim hidrogenom ravnomerno isprskajte kosu. Ocedite višak tečnosti sa kose i obavezno očešljajte je.

Za pojačan efekat nemojte kosu sušiti tj ostavite da se osuši prirodnim putem.

Ovaj tretman obavljajte u razmaku od minimum 10 dana, jel inače rizikujete oštećenje kose.

Posle tretmana na kosu nanesite kvalitetno sredstvo za negu kose.

Hidrogen peroksid za uši

Definitivno najpristupačnije sredstvo za ispiranje ušiju i uklanjanje „čepova“ je rastvor vodonika peroksida tj. hidrogen.

Koristeći pipetu, nakapajte 5-6 kapi 3%-og hidrogena u uvo.

Legnite na bok i ostanite u tom položaju 5-10 minuta. Kada osetite “šuštanje” znaći da je rakcija poćela, moža će malo da golica, al izdržite. 🙂

Prebrišite uvo papirnom maramicom. Ako vam nije odmah uspelo da rešite problem, pokušajte za sat vremena ponovo.

Hidrogen kao prirodni dezoronas

Hidrogen je poprilično efikasan za rešavanje neugodniih mirisa pazuha. Razblažite 3% hidrogen sa vodom u odnosu 1/3 vode I 2/3 hidrogena.

Sipajte u bočicu sa pumpicom i naprskjate po pazuhu. Ovako će te ukloniti bakterije koje izazivaju neugodan miris vašeg pazuha.

Ovo sredstvo nemojte koristit svaki dan pošto može da vam iziritira kožu, pogotovo ako imate osetljivu kožu, u tom slučaju se preporučuje da hidrogen razblazite u odnosu 1:10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *