ČORBA OD PAPRIKE

Kraj leta i pocetak jeseni predstavlja idealno vreme za pripremu razlicitih jela od paprika. Malo neobicna, ali ipak zanimljiva preporuka je svakako ukusna lagana corba od paprike. Za sve obožavaoce paprike, evo jednog prostog i brzog recepta.

Priprema:

Sitno iseckati crni luk. Prodinstati ga na ulju dok ne omekša, a zatim dodati iseckanu šargarepu. šargarepu možete seci na kockice, ali i na kolutice. Nastaviti dinstanje. Kada šargarepa omekša, dodajte seckanu paprika. Zacinite po želji i ukusu.

Kada je paprika gotova smesu sklonite sa vatre. Pomocu stapnog miksera ili blendera izmiksujte sve sastojke, sipajte u dublju posudu i dodajte pavlaku za kuvanje. Mali savet- ukoliko niste ljubitelj pavlake za kuvanje, možete umesto nje staviti kokosovog mleka. Corbica je preukusna na oba nacina. Pre serviranja pospite je sa malo sitno seckanog persuna. Mozete je posluziti kao predjelo, ali itekako je pogodna i za glavno jelo.

Sastojci:

3 zelene ili zute paprike

3 crvene paprike

2 manje glavice crnog luka

2 manje/1 veca sargarepa

so, persun – po ukusu

ulje

0.25 ml pavlake za kuvanje/kokosovog mleka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *