Za ljubitelje ukusne, a neverovatno zdrave ishrane predlazemo laganu corbicu od blitve koja predstavlja izvanredan izvor vitamina i minerala. Mozemo slobodno reci da ova corba predstavlja vitaminsku bombu za organizam. Preporucuje se kako odraslima tako I maloj deci. Evo kako je pripremiti na najbrzi nacin.
Napomena, za ove sastojke dovoljno je iskoristiti 200-250g blitve. Ukoliko zelite da spremite corbu od blitve u vecoj kolicini, povecavajte sastojke srazmerno. Ili, ukoliko neki sastojak volite vise, a drugi manje, slobodno eksperimentisite po zelji.
Priprema:
Blitvu najpre operite i ocistite pa je zatim obarite. Mozete je seckati pre ili posle barenja, kako vam je lakse. Iseckajte sitno crni luk i prodinstajte. U luk dodajte sargarepu, lovorov list i brasno. Dinstajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine.
Kada je sve prodinstano zacinite i nalijte vodom. Ne morate kuvati dugo, nekih 20 minuta ce biti sasvim dovoljno. Potom dodajte prethodno pripremljenu blitvu i kuvajte jos desetak minuta. Kada je corba gotova, dodajte pavlaku i jos malo krckajte.
Savet: Sve sastojke, nakon sto ih ukuvate, mozete (iscedjene od vode) izmiksati stapnim mikserom ili u blenderu, zatim vratiti u vodu u kojoj ste ih kuvali pa nakon toga dodati pavlaku!
Sastojci:
blitva
2 sargarepe
1 glavica crnog luka
so, zacin (vegeta ili neki drugi), malo bibera
lovorov list, po ukusu
pavlaka
2-3 kasike brasna
1l vode